Opinió sobre la conferència de n’Arthur Benjamin al TED

Podeu veure la conferència aquí, només son 2 min 30 s. Si no voleu mirar-lo, vos en faig un petit resum: segons A. Benjamin, el currículum que ensenyam als joves (en aquest cas els nord-americans però aquesta circumstància és extrapolable al nostre país  també) està desfasat per a l’era en què ens trobam. Segons ell, el nostre currículum es basa massa en el càlcul pur i dur quan el que hauria de prioritzar és l’estadística i la probabilitat. A més, afegeix que aquest canvi seria ràpid i que no tendria cap cost, per tant el que “només” caldria és la voluntat de les institucions que al cap i a la fi són les que dissenyen els currículums de les matèries.

Anem per parts, és molt cert que la part del currículum que més es deixa de fer és l’estadística i la probabilitat vers el càlcul, que està present per tot. Emperò, aquesta branca de les matemàtiques no és fàcil d’ensenyar, ja que malauradament l’estadística no sol ser molt intuïtiva (recordem les paradoxes de l’estadística sobre les vaccines). Per tant, presenta dificultats des del punt de vista de l’ensenyament com de l’aprenentatge. El que vull dir és a més de voluntat de voler-la ensenyar, es necessitaria temps (no seria una cosa fàcil d’implementar des del principi, ja que els nostres alumnes estan molt habituals a fer càlculs) i una bona metodologia d’ensenyament. Així que segons el meu parer, canviar un currículum d’un extrem a l’altre requereix temps i un gran esforç, tan pels alumnes com pels docents.

Una altra frase que m’ha agradat molt és aquella que diu: “el nostre país no hagués entrat en recessió si els nostres ciutadans sabessin estadística”. M’agradaria dir que em pareix bastant encertada la frase en qüestió, encara que sempre he pensat que unes petites nocions d’economia: interès simple o compost, euríbor, probabilitat guanys i pèrdues, etc. seria també molt necessàries per a que els nostres ciutadans no es vegin en inferioritat a l’hora de firmar una hipoteca, obrir un negoci o simplement apostar a un nombre.

I per últim, m’agradaria parlar sobre el tema en qüestió que ell tracta, no es pot negar que l’estadística i la probabilitat és la branca que el ciutadà utilitzarà més sovint, i que a més,per calcular existeixen moltíssimes eines digitals que ens faciliten la vida, per tant sí que pens que s’hauria d’enfortir aquesta branca, especialment per als estudiants que no vulguin fer res que tengui a veure amb una carrera tecnològica o científica.

 

 

Anuncis
Opinió sobre la conferència de n’Arthur Benjamin al TED

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s